Programma

Mobile Matters 2020 | online event
Donderdag 28 mei van 10.00 – 11.00 uur

Programma

Hoe optimaliseer je een veiligere, productievere werkplekomgeving met een hogere user experience?

Gezien de ontwikkelingen van afgelopen maanden worden we in grote getallen genoodzaakt flexibeler te werken en of te leren. Deze genoodzaakte ervaring zal ook de toekomst van nog meer mobiel werken & leren deels veranderen. Communicatie, flexibiliteit en productiviteit staat centraal. Maar hoe laat je werknemers nog flexibeler en productiever werken, zonder dat de security in het gedrang komt?

Hoe gaat jouw organisatie om met het optimaliseren van flexibiliteit in combinatie met het verhogen van de user expierence? Leer alles over mobility, security en digitale transformatie tijdens deze Mobile Matters webinar. 

Bram Grijff (Microsoft), Pieter Schouten (HP) en Colin van Oosterhout (Adobe) praten je bij over de nieuwste trends en geven waardevolle tips. 

Bram Grijff (Microsoft)

QsrgamrYcEsVsjfJ.jpgBram Grijff is werkzaam bij Microsoft als Commercial Trainer Benelux voor de productgroepen Microsoft 365 en Windows 10 Pro. Door de focus te leggen op de moderne werkplek kunnen bedrijven hun personeel voorzien in slimme tools en oplossingen om zo productiever te worden en tijd te besparen. De rol van Bram binnen Microsoft is om de partners te voorzien van alle informatie om deze bedrijven zo goed mogelijk te ondersteunen in de migratie naar de moderne werkplek.

De Corona-crisis heeft ons doen realiseren wat nu écht belangrijk is. Zowel zakelijk als privé is het ontzettend belangrijk om met elkaar in contact te blijven, ook al kan dat nu even niet fysiek. Met de oplossingen van Microsoft Teams en het online samenwerken in Microsoft 365 hoef je in productiviteit niets in te leveren als je vanuit huis werkt. Door slim gebruik te maken van deze tools kan het je zelfs een tijdswinst opleveren! Bram zal in deze sessie laten zien hoe je eenvoudig de samenwerking met collega’s initieert vanuit de diverse Office applicaties. Ook zal hij laten zien welke mogelijkheden je met Microsoft Teams hebt om met elkaar in contact te blijven en wat er nog gaat komen.

Pieter Schouten (HP)

C2rMAgKyBik4cKzu.jpg

Pieter Schouten is IT Workplace Consultant van HP en gaat in op de laatste inzichten over de nieuwe manier van werken tijdens de huidige COVID crisis. Wat zijn de gevolgen van deze trends en hoe denkt HP na over zijn producten?

‘Het thuiswerken eist veel van zowel werknemer als werkgever. Werken tussen de kinderen of zelfs vanaf een bed is helemaal zo gek niet meer. Organisaties kiezen ervoor om niet alleen een werkplek in te richten op kantoor maar ook bij medewerkers thuis. Het voorzien van een laptop is daarbij niet voldoende.’

‘Vooral de medewerkers die erg afhankelijk zijn van specifieke hardware zoals designers en contentcreators dienen te worden voorzien van een mobiele, maar zeer krachtige werkplekoplossing. In zijn webinar gaat hij in hoe dit zowel lokaal maar ook remote kan worden ingericht.’

De thuiswerkplek wordt gezien als een grote kans voor kwaadwillenden want bevindt zich niet meer binnen de veilige muren van het kantoor. In deze sessie geeft Pieter je een concrete manier hoe je dit voor je eindgebruikers veilig inricht.’

Colin van Oosterhout (Adobe)

Fjo8Rtm6yMp62xEt.jpgColin van Oosterhout heeft een lange historie in het werken met Acrobat en PDF. Van 1997 tot 2000 heeft hij bij de recherche in Rotterdam gewerkt aan het digitaliseren van strafdossiers voor behandeling bij het OM en ZM. Vanaf 2000 werkt hij in diverse rollen voor Adobe Systems Benelux. Momenteel als Principal Solution Consultant met verantwoordelijkheid voor de Adobe Document Cloud in de Benelux. Colin is betrokken geweest bij de plaatsing van de ISO-standaarden PDF/A-1&2 en PDF 1.7 op de standaarden lijst van het Forum Standaardisatie. Van zijn hand verschenen vele artikelen over Acrobat & PDF in de bekende vakbladen.

Nu veel organisaties al dan niet noodgedwongen mensen laten thuiswerken bestaat er ook meer en meer een behoefte om dat op een efficiente en veilige manier te doen. In deze sessie laat Colin van Oosterhout zien welke mogelijkheden de Adobe document Cloud biedt om veilig en efficiënt met elektronische documenten te werken. Aan de orde komt o.a. het aanpassen en delen van PDF documenten en het versturen van PDF-documenten voor elektronische ondertekening.