Q&A

Hoe werkt het HP Customer Relief programma precies?
HP stelt klanten in staat om gebruik te maken van verschillende mogelijkheden om vanuit kostenperspectief 2020 en daarmee de huidige situatie door te komen. In samenwerking met HP Financial Services heeft HP een aantal programma’s gecreëerd: 1. Uitgestelde betaling (koop nu maar betaal 90 dagen later). 2. Verlaagde leasebedragen (een lager maandbedrag in 2020). 3. Terugkoop van hardware (direct cash voor oude hardware). 4. Verlease uw huidige apparatuur. (HP koopt uw hardware op en leaset dit terug zodat u in nieuw zaken kunt investeren en hardware kunt blijven gebruiken). In samenwerking met een HP Accountmanager en/of een HPFS Accountmanager wordt een offerte opgesteld op basis van het programma dat het beste bij uw past. Neem contact op met uw HP Accountmanager of HP Reseller om dit uit te laten werken.

Is Sure Click al beschikbaar en kan ik het al downloaden?
Ja, Sure Click (basic) wordt reeds sinds 2018 bij alle HP PCs meegeleverd en is eventueel achteraf te downloaden via de HP Support Website als u de software niet meer voorhanden hebt. HP Sure Click Pro is de uitgebreide variant en biedt ook de mogelijkheid naast de tabbladen van de browser, afbeeldingen, Office bestanden en PDF bestanden in een aparte micro-VM te openen en te kunnen bewerken zonder dat dit voor productiviteitsverlies van uw medewerkers zorgt. HP Sure Click Pro is gratis te gebruiken tot 30 september 2020 om uw medewerkers en uw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen tijdens de thuiswerkperiode gedurende deze situatie. Een FAQ over HP Sure Click Pro is hier te vinden inclusief de download URL. HP Sure Click Pro is samen met HP Sure Sense Pro tevens onderdeel van HP Proactive Security. HP Proactive Security is een managed endpoint security dienst waarbij HP de beveiliging van u MacOs en Windows apparaten naar het hoogst mogelijke overheidswaardige niveau brengt voor een bedrag van 5,50 euro per gebruiker per maand (list).

Ik wil graag meer weten hoe ik mijn ontwikkelaars en engineers op afstand gebruik kan laten maken van krachtige hardware. Hoe werkt dat?
HP biedt een technologie genaamd HP ZCentral Remote Boost (voormalig HP RGS). Deze technologie maakt het mogelijk om zonder vertraging grafisch zeer veeleisende programma’s op afstand te kunnen gebruiken (Adobe Creative Suite, AutoDesk, Revit en nog veel meer) met 4K resolutie en met meerdere schermen. Hiervoor is een HP Workstation benodigd (bijvoorbeeld op kantoor) als zender en één of meerdere ontvangende PCs. Dit kunnen simpele Windows, MacOs en Linux machines zijn zonder krachtige grafische performance. Iedere HP Z Workstation wordt geleverd met een licentie van HP ZCentral Remote Boost zodat er altijd op afstand op gewerkt kan worden. HP ZCentral Connect betreft een meer systematische inzet van Remote Boost. Door workstations te centraliseren in bijvoorbeeld een rack kunnen middels de HP ZCentral Connect software dynamische pools worden aangemaakt van workstation performance zonder additionele Server of VDI licenties. De workstations zelf blijven gewoon Windows 10 Pro machines welke op dezelfde manier worden beheerd als gangbare PCs in het veld. HP ZCentral Remote Boost is vanwege de huidige thuiswerksituatie voor iedereen gratis 90-dagen te gebruiken. HP ZCentral Connect is als totaaloplossing te testen en/of aan te kopen met behulp van een HP Accountmanager. Meer informatie hier.

Kan HP ook iets delen van thuiswerkstatistieken want die mis ik in de webinar?
HP doet voortdurend onderzoek naar de huidige werkplekontwikkelingen. De nieuwe normaal is waar de nieuwe werkmethode om draait. 51% van alle ondervraagden (n=851) werkt volledig thuis. 25-30% van de ondervraagden verwacht dat dit een belangrijk onderdeel zal blijven uitmaken van de werkmethodiek na de huidige situatie. 32% van de ondervraagden geeft aan dat het thuis lastiger is om afstand te nemen van werk. 56% geeft aan stress te kunnen beheersen door energie te steken in persoonlijke hobby’s. 63% van de ondervraagden heeft een dedicated werkplek en 13% werkt vanuit de slaapkamer. Gaming heeft een enorme vlucht genomen. In de VS alleen is in de maand maart 147 Miljoen uur gegamed. Meer dan 80% van alle thuisrouters zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen. HP heeft diverse thuiswerktips op de gebieden beveiliging, productiviteit, connectie en comfort samengesteld.

Waar kan ik de thuiswerkbundels vinden en waarop is dit gebaseerd?
Een thuiswerkbundel bestaat doorgaans uit een laptop, scherm, muis, toetsenbord, docking stations en overige randapparatuur en dienstverlening. Op basis van de persona’s die u wilt voorzien van een thuiswerkbundel komen we tot een standaard. HP hanteert de persona’s: Kantoor navigators, Mobiele Pro, Creators, Cloud werkers, Power Users, Eerstelijns medewerkers. Via de website van ikwilmobielwerken kunt contact opnemen met HP om een thuiswerkbundel met u samen te stellen. Het is al mogelijk om een volledige bundel samen te stellen vanaf 25 euro per gebruiker per maand.

Wat zijn de licentiekosten van Sign?
Adobe Sign is verkrijgbaar in een abonnementsvorm. Adobe Sign-lidmaatschappen en -prijzen zijn te vinden op: https://acrobat.adobe.com/nl/nl/sign/pricing/plans.html

Hoe is de Trust geregeld bij de Adobe Document Cloud? en hoe weet ik dat de handtekening ook echt is?
Elektronische handtekeningen zijn wettelijk bindend in vrijwel elk geïndustrialiseerd land, en ook economisch minder ontwikkelde landen zijn begonnen met het toepassen van een juridisch kader voor elektronische handtekening. In 2000 werd de ESIGN Act van kracht in de Verenigde Staten waardoor elektronische handtekeningen rechtsgeldig werden voor vrijwel elke toepassing. In 1999 stelde de Europese Unie een richtlijn op voor elektronische handtekeningen dat door lidstaten wordt gebruikt als grondslag voor landspecifieke wetten. In 2016 werd de set met eIDAS-verordeningen van de Europese Unie van kracht in alle 28 lidstaten waardoor één enkele, gestandaardiseerde richtlijn werd ontwikkeld. Voor andere landen gelden vergelijkbare wetten.

Adobe Sign voldoet aan strenge compatibiliteitsstandaarden op het gebied van beveiliging en rechtsgeldigheid of overtreft deze zelfs. Adobe Sign is gecertificeerd volgens en compatibel met ISO 27001, SSAE SOC 2 Type 2, FedRAMP Tailored en PCI DSS. Bovendien kan Adobe Sign zo worden geconfigureerd of gebruikt, dat organisaties voldoen aan branchespecifieke compatibiliteitsvereisten zoals HIPAA, FERPA, GLBA en FDA 21 CFR Part 11. Houd er rekening mee dat klanten de eindverantwoordelijkheid dragen om ervoor te zorgen dat Adobe Sign is geconfigureerd en beveiligd op een manier waardoor de organisatie kan voldoen aan de branchespecifieke wettelijke verplichtingen.

Is het mogelijk om tijdens een meeting of een Live event in Teams een real-time Poll te houden? Ja, dat kan. Er zijn integraties met meerdere externe Polling tools (zoals bijvoorbeeld Polly). Momenteel is een ingebouwde Polling tool in ontwikkeling voor Microsoft Teams Live Events. Het is echter wel zo dat een live event ongeveer 30 seconden vertraging heeft. Houd hier rekening mee als je een Poll in wilt zetten tijdens een meeting.

Geluid afspelen van filmpjes in Teams op de Mac werkt niet. 
Bij het delen van je scherm tijdens Teams meetings zie je linksboven in het scherm wat verschijnt de optie: ‘Include system audio’. Deze dien je te selecteren om ook de audio van de video’s mee te streamen naar de deelnemers. Op dit moment is deze functie alleen beschikbaar op Windows. Dit zal wel op korte termijn naar Mac komen.

De Nederlandse transcriptie is hetzelfde als de real-time ondertiteling? 
Officieel is Nederlands nog niet ondersteund voor deze functie. Er wordt wel hard gewerkt om dit zo snel mogelijk te introduceren.

Online vertaling; is dat een setting of is dat altijd beschikbaar?
Deze optie is altijd beschikbaar via de ‘ellips’ (3 puntjes waarmee je toegang tot de opties krijgt).

9 Simultane videofeeds is nu mogelijk op de desktop. Zijn er plannen om dit ook naar de mobiele versie te halen?
Deze functie staat op de roadmap. Het is echter de vraag hoe dit uiteindelijk geïmplementeerd wordt. Als je 9 streams op een klein mobiel scherm wilt bekijken kan dat ten koste gaan van de kwaliteit. Mijn collega en Microsoft Teams expert Michel Bouwman is hier iets dieper op ingegaan in zijn blog: https://www.linkedin.com/pulse/4-steps-fix-your-meeting-culture-michel-bouman/

Ook jij kan Microsoft Teams verbeteren! Als je een goed idee hebt voor een feature kun je deze aandragen op Microsoft Teams Uservoice. Op dit platform kan iedereen features aandragen en op populaire ideeën stemmen. Hoe meer stemmen een feature request krijgt, hoe meer prioriteit deze krijgt op de roadmap. Klik hier om naar Microsoft Teams Uservoice te gaan.

Als je meer wilt leren over de bepaalde functies van Teams of andere producten van Microsoft klik dan hier voor een lijst met gratis korte cursussen die iedereen kan volgen.